Arrepleguen 77.000 firmes contra l’ús de dromedaris a la cavalcada de Reis d’Alcoi

La Fundació Franz Weber ho ha aconseguit a través de la plataforma Change.org

per NLV

| Europa Press

La Fundació Franz Weber ha arreplegat 77.000 firmes a la plataforma Change.org contra l’ús d’animals en captivitat en activitats públiques, com ara els dromedaris que ixen a la cavalcada dels Reis d’Orient a Alcoi, la més antiga del país.

En un comunicat, aquesta ONG ha titllat la ciutat alcoiana de «negacionista en benestar animal» pel fet que la cavalcada tornarà a comptar amb animals a la desfilada. La Fundació lamenta que algunes localitats «es resistisquen a apostar per recreacions i animació diferent», i defensa que «el veto a aquest tipus de maltractament cap als animals seria molt senzill», per la qual cosa aposta perquè l’Ajuntament d’Alcoi deixe de signar convenis i contractes amb entitats que promouen aquests espectacles «lamentables».

Segons el parer de l’ONG, la cavalcada d’Alcoi evidencia com caricaturitzar el patiment animal amb dromedaris patint un intens soroll ambiental, tocaments dels assistents i música ensordidora. Tot això, consideren, contribueix a generar «una imatge radicalment equivocada dels animals, en especial als xiquets, a les xiquetes i als adolescents que poden participar en l’activitat».

La Fundació també adverteix que el projecte de llei estatal que regularà les polítiques de protecció animal no acabarà amb aquest ús de fauna silvestre, sinó que «es limitarà a desenvolupar una nova regulació, i moltes d’aquestes cavalcades podrien continuar». Davant d’aquesta situació, asseguren que seguiran pressionant les autoritats locals i autonòmiques perquè modifiquen la norma i eradiquen l’ús d’animals en aquests actes públics.

Per últim, l’ONG animalista cita València com una ciutat exemplar a l’hora d’oferir aquests actes sense animals.