Més de 400 dones i 160 homes van passar pels punts violeta durant la nit de Cap d’Any a València

En la gran majoria de casos s’hi van apropar a demanar informació

per NLV

| Europa Press

Un total de 584 persones, 416 dones i 168 homes, van passar pels tres punts violeta instal·lats a València en la festa de la nit de Cap d’Any a la plaça de l'Ajuntament, en la gran majoria dels casos per a demanar informació.

Cap de les dones que va acudir als punts violeta va voler interposar denúncia, encara que en alguns casos sí que van posar de manifest haver patit, per exemple, tocaments aprofitant les aglomeracions pròpies d'aquesta celebració, així com la dificultat per a denunciar aquest tipus de situacions al no poder identificar a l'autor.

«En general, fem una valoració positiva. Les persones que han acudit a sol·licitar informació han manifestat que és un recurs necessari i que genera seguretat i confiança el fet de saber que es pot recórrer a ells en cas de necessitat. En definitiva, un punt segur», exposa en un comunicat la regidora d'Igualtat, Lucía Beamud.

Segons el seu parer, els punts han complit amb el seu objectiu de sensibilitzar la ciutadania i generar consciència sobre la violència de gènere i servir com a «punt d'alleujament» per a totes les situacions de violència que pateixen les dones. Quant al repartiment de fullets amb informació municipal i altres organismes, així com xapes, se’n van repartir una mitjana de 250 per cada punt violeta. Els tres van estar en funcionament durant la nit del 31 de desembre a la matinada de l'1 de gener, durant una jornada de 6 hores de manera continuada.

Es tracta d'espais adreçats a la sensibilització i prevenció sobre les agressions sexistes, així com a traslladar un missatge a la societat de rebuig a la violència masclista, establint canals més immediats i accessibles per a la denúncia i atenció a víctimes. La seua finalitat és la de conscienciar, previndre i gaudir la festa sota el respecte a les dones, lliures d'assetjament i humiliacions masclistes.