Proven amb èxit la circulació de trens comercials en el tram entre Xàtiva i el nus de La Encina

Adif abordarà l’adaptació a alta velocitat d’aquest traçat per a la connexió en ample estàndard de les tres capitals del País Valencià

per NLV

Adif i Adif Alta Velocitat (Adif AV) van dur a terme de manera satisfactòria aquest dimecres les proves de fiabilitat de les noves infraestructures i instal·lacions en el tram entre Xàtiva i el nus de La Encina.

Segons han indicat, en concret es van dur a terme deu recorreguts (cinc per sentit) d'aquest trajecte de 45 km, a bord d'un tren comercial de la sèrie 447.

El procés per a la posada en servei prosseguirà amb la formació de maquinistes i l'obtenció, a càrrec de l'Agència Espanyola de Seguretat Ferroviària (AESF), de les autoritzacions per a l’entrada en operació.

El nou traçat en ample convencional entre Xàtiva i el nus de La Encina és «clau» en el desenvolupament del corredor mediterrani per a connectar el sud-est peninsular amb el nord-est i la resta del continent.

Una vegada en servei -després d'una inversió de 413 milions d'euros-, Adif abordarà l'adaptació a alta velocitat del traçat ferroviari Xàtiva-nus de La Encina (45 km), en via doble, per a la connexió en ample estàndard de les tres capitals del País Valencià. La inversió d'aquesta actuació assoleix els 187 milions d'euros, dels quals Adif i Adif AV ja han adjudicat quatre contractes amb import de 80 milions.