PACMA es concentra a Alacant i València contra l’exclusió de gossos de caça de la Llei de Benestar Animal

Els actes de protesta tindran lloc aquest diumenge

per NLV

El partit animalista PACMA ha convocat per a aquest diumenge, 8 de gener, concentracions a Alacant i València en les quals s'exigirà als dos partits que formen el govern espanyol, PSOE i Podem, que no excloguen als gossos de caça de la Llei de Benestar Animal.

La norma es troba actualment en tramitació al Congrés, encara que aquesta fase està ara paralitzada per la falta d'entesa entre PSOE i Unides Podem en aquest tema. A pesar que el text va ser aprovat per tots dos partits en el Consell de Ministres, els socialistes van presentar una esmena a la Cambra baixa per a excloure els gossos de caça de la norma.

En un intent d'acord, Podem va presentar una proposta als socialistes basada en la llei vigent des del 2020 a Castella-la Manxa, liderada pel socialista Emiliano García Page, en la qual s'exclou els gossos de caça de l'aplicació sancionadora de la norma només mentre aquests practiquen les labors cinegètiques.

No obstant això, el principal partit en l'executiu espanyol no ha acceptat aquest text i, des del mes de desembre passat, ha anat retardant l'aprovació de la llei en la Comissió de Drets Socials del Congrés, davant la possibilitat que aquesta no aconseguisca els suports necessaris per a seguir el seu tràmit.

PACMA rebutja totes dues propostes i exigeix que els gossos de caça es mantinguen en la llei com es recollia en la versió que es va aprovar en el Consell de Ministres. En aquest sentit, han recordat que aquests animals són un dels grups de gossos de treball «més explotats». A més, apunten que és durant l'activitat cinegètica que pateixen principalment les lesions o danys físics.

Però el partit ecologista també assenyala com un «problema» dins del projecte legislatiu l'omissió dels cetacis, els animals silvestres, els animals de producció, d'experimentació o els d'espectacles taurins, entre altres.

La formació assenyala que les protestes es duran a terme simultàniament en un total de 27 ciutats de l’Estat; 25 d'elles convocades per PACMA, i dos en col·laboració amb el partit polític Progrés en Verd (Palma) i APA Rioja (Logronyo).