La Ciutat de les Arts instal·la al pàrquing un mural que recrea el sistema solar i l’evolució de la Terra

És una de les actuacions incloses en el projecte de millora de la imatge i confort de l’aparcament per a donar la benvinguda als visitants

per NLV

La Ciutat de les Arts i les Ciències de València instal·la al pàrquing dos murals de trencadís en els quals es recrea, d'una banda, el sistema solar i, d’altra, un recorregut per l'evolució i formació dels continents des de Pangea, una representació que finalitza amb un planeta Terra, meitat fèrtil meitat desert. A través d'aquesta tematització es pretén «embolcallar el visitant» des que arriba al complex amb els continguts del complex.

La representació artística dels planetes uneix els dos vessants que vertebren el centre com són la ciència i l'art, mitjançant un material de «fàcil identificació» amb l'arquitectura de la Ciutat de les Arts. A més, el fet de prendre com a protagonista la Terra té el propòsit de traslladar el missatge que la sostenibilitat i conservació del planeta «és a les nostres mans» i «és cosa de totes les persones que hi habitem».

És una de les actuacions incloses en el projecte de millora de la imatge i confort de l'aparcament, amb l'objectiu d'incrementar la qualitat de l'experiència del públic usuari i l'accessibilitat. La modernització d'aquest espai del complex inclou, a més, nova senyalització, digitalització i adaptació al transport sostenible, amb 20 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. Així, el pàrquing estrenarà cartells il·luminats i pantalles, directoris als accessos i eixides, amb la finalitat de facilitar al usuaris el desplaçament per l'interior d’aquest espai i millorar l’experiència i el confort.

En la segona fase del projecte, prevista per al segon trimestre del 2023, arribarà la instal·lació d'un sistema d'identificació i informació de l'aforament i les places ocupades/lliures i punt de localització de vehicles, la digitalització de l'espai amb una pantalla central que simularà la porta d'accés a la Ciutat de les Arts i les Ciències i la finalització de la modernització de l'enllumenat a led per a la millora de l'eficiència energètica de l'edifici.

Com a complement a aquestes actuacions, encaminades a convertir la Ciutat de les Arts i les Ciències en una ciutat verda i intel·ligent, s'està dissenyant la construcció d'un nou carril bici als exteriors que permeta comunicar l’Umbracle amb el Jardí del Túria, així com millores d'accessibilitat per a aquest mitjà de transport que garantisquen la integració al complex i la seguretat de les persones que transiten per aquesta zona.