PACMA exigeix que la Llei de Benestar Animal no excloga els gossos de caça

«No pot haver-hi diferenciació entre gos de casa i de caça», reivindica en concentracions a València i Alacant

per NLV

El Partit Animalista Amb el Medi Ambient (PACMA) s'ha concentrat aquest diumenge a València per a exigir que la Llei de Benestar Animal protegisca els gossos de caça, ja que, han alertat, «són els que més maltractament pateixen». «No pot haver-hi diferenciació entre gos de casa i de caça», han reivindicat.

Així, els manifestants s'han reunit en la plaça de l'Ajuntament aquest diumenge per a demanar al govern espanyol que «no excloga els gossos de caça de la Llei de Benestar Animal». Els assistents han cridat consignes com «Sí que es pot, no es vol», «PSOE i caçadors són maltractadors» o «Podem retrocedeix, quan vol sí que es pot». A més, han portat cartells amb missatges com ara «Tots els gossos iguals davant la llei» o «No a l'exclusió de gossos de caça».

El portaveu de PACMA València, Diego Nevado, ha subratllat, en declaracions als mitjans de comunicació, que el motiu d'aquesta concentració és «manifestar-se en contra de la llei que volen tirar avant i que exclou als gossos usats per a la caça, que són els que més maltractament i abandó pateixen, tant per l'esmena del PSOE com per Unides Podem, que parcialment també volien excloure'ls».

Així mateix, Nevaado ha criticat que la Llei de Benestar Animal igualment «exclou a animals en captivitat com és el cas de l’Oceanogràfic; la tauromàquia; els animals usats en cavalcades, espectacles, granges o escorxadors».

«Una llei ha d'estar a l'altura de protegir els animals, no només els gossos i els gats, i veiem que ni tan sols això», ha lamentat el portaveu de PACMA València, qui ha defensat que «la llei ha de ser més dura i castigar el maltractament animal».

Nevado ha indicat que «no té cap sentit que un gos si està en una casa té drets i si està a casa d'un caçador no en té». «Traure una llei tan baixa el que fa és retrocedir encara més quant a protecció animal, ja que en l’àmbit autonòmic hi ha lleis més dures que la que vol traure el govern espanyol», ha remarcat.

PACMA ha dut a terme concentracions a Alacant i en altres ciutats de l’Estat i «segurament n’hi haurà més», ja que «no s'han atés les propostes», ha assenyalat Nevado. «Continuarem lluitant per una llei que de veritat protegisca tots els animals», ha afirmat.

Per part seua, Soy Galgo Associación ha subratllat que, a parer seu, el motiu d'aquesta diferenciació «és econòmic perquè la caça mou molts diners i cal permetre a la gent d'aquest món estiguen contents discriminant aquests gossos que només usen per a ficar-los en un zulo, traure'ls a caçar i poc més».