Partidaris de Bolsonaro assalten el Congrés i el Tribunal Suprem del Brasil demanant un colp militar

Centenars de manifestants superen el perímetre de seguretat i ocupen diverses institucions del país

per NLV

Milers de persones s'han manifestat aquest diumenge a Brasília contra el president del país, Luiz Inácio Lula da Silva, i a favor del ja expresident, Jair Bolsonaro. Segons diversos mitjans locals, centenars d'aquests manifestants han superat el perímetre de seguretat del Congrés del Brasil i han ocupat la seu del poder legislatiu federal, on han fet algunes destrosses.

Posteriorment, també han assaltat el Tribunal Suprem i han reclamat una intervenció militar per derrocar Lula da Silva, que va prendre possessió diumenge passat, primer de gener. El president va guanyar les darreres eleccions, però des dels comicis hi ha hagut protestes de seguidors de Bolsonaro que no han acceptat la derrota i han fet diverses crides a un colp militar.

L'assalt recorda el que partidaris de l'expresident dels Estats Units Donald Trump van protagonitzar el 6 de gener del 2021 contra la victòria de Joe Biden a les eleccions presidencials. Aleshores, diverses persones van irrompre al Congrés, a Washington, en una acció que va acabar amb cinc persones mortes. Aquella acció encara influeix sobre la política nord-americana i va propiciar un judici polític contra Trump que finalment no va prosperar.