Ficcions

Ficcions
Ficcions

Historiador i membre del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló de la Plana

El Profeta sermoneja i crida la seua innocència a les falses acusacions de maltractament animal i delicte d'odi. Ell, a la recerca del llibre infinit, llegeix Ficcions com la dona ceba i l'idiota.

La dona ceba, feliç, disfruta del cap de setmana amb el seu amant. Llueix amor pels carrers amb el beneplàcit dels veïns hipòcrites que els pelen a les llars. Al seu voltant coneguts i familiars, sense moral i egoïstes, aplaudeixen.

Ella, defraudada, sent l'embat de l'engany per unes fotos a internet. Ho havia donat tot i tenia el futur encarat; ara tot a norris. Enfonsada en la soledat està abatuda pel mateix verí que va injectar.

L'idiota, feliç, gaudeix de la festa en un parc d'atraccions. Es un entreteniment per seguir malvivint el dilluns. No llegeix i tot li pareix bé. No treballa i viu de les ajudes estatals. Tot el dia davant de la televisió. Encoraginat contra els emigrants pobres que desesperen igual que ell a la cua de la misèria. Compra per internet i s'emborratxa amb els amics.

Ara l'amant de la dona ceba l'ha denunciada per adulteri, ja que fa mesos es va encapritxar de l'idiota. De nou comença una nova ficció en les seues vides; un nou teatre amb un cor de veus amables complagudes amb l'engany.

La mentida enmascarada en bones paraules i fang triomfa en un món líquid, encara que El Profeta adverteix que la veritat ens farà lliures i feliços.

 

Ficcions pertany a la biblioteca de Babel on es troben escriptors, arguments i lectors.