La Santa Missa en À Punt

Església de Torrent
Església de Torrent

El dia 22 de març, À Punt iniciava la retransmissió de la Missa en valencià. A partir d’eixa data, tots els diumenges, a les 10 del matí, els cristians valencians podem escoltar la paraula de Déu en la nostra llengua, en una cerimònia molt curada i digna, que omple de goig moltes llars valencianes. L’Arquebisbe de València, Antonio Cañizares, va autoritzar a la Parròquia de l’Assumpció de Torrent poder oficiar les eucaristies en valencià perquè la televisió pública dels valencians les retransmetera. La raó principal de tot açò fou que l’estat d’alarma impedia als fidels anar a l’església per celebrar els oficis litúrgics.

Atés que trobar, a dia de hui, una parròquia que celebre setmanalment alguna eucaristia en valencià és quasi impossible a la majoria dels nostres pobles i ciutats, la iniciativa ha estat molt ben rebuda per gran quantitat de fidels. Tant és així que l’audiència obtinguda per la Missa sempre ha estat per damunt de l’audiència mitjana diària dels diumenges del canal de televisió. La majoria de cristians valencians mai havíem tingut la possibilitat de poder gaudir setmanalment de la Paraula de Déu en la nostra llengua i ara, gràcies al confinament, hem pogut, en certa manera, subsanar aquesta situació. Ha sigut un gran pas per a la normalització lingüística de l’Església i de la nostra societat.

Unes setmanes després, la televisió pública també va començar a emetre, després de la Missa, el programa de les esglésies evangèliques “Déu en la de tots”, que durant aquestes setmanes també ha obtingut uns bons resultats d’audiència.

Ara, davant la possibilitat de que els fidels puguen tornar a les esglésies i presencialment anar a Missa, À Punt sembla que, tot i que està fent un gran servei públic per a molta gent, deixarà d’emetre la programación religiosa dels diumenges a partir del dia 25 de maig i tornarà a deixar als valencians sense l’opció de gaudir de les celebracions en valencià.

És per això que diverses entitats cristianes, entre les quals es troben l’Associació Ecumènica de Cristians pel valencià i el Centre Pare Tosca, han adreçat una carta a Alfred Costa, Director General d’Àpunt, per tal de demanar que, tant la Missa com el programa de les esglésies evangèliques, continuen en la programación de la televisió més enllà de la pandèmia de Covid- 19 i l’estat de confinament i també conviden a tots aquells que estiguen interessats, a adreçar- se a títol personal al Consell de la Ciutadania de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, òrgan assessor de l’esmentada corporació en materia de programació i continguts, per a demanar la continuïtat de les misses i altres programes religiosos en À Punt.

De moment, la iniciativa está tenint gran repercussió entre molts col·lectius cristians i les entitats signants confien en que À Punt mantinga de manera definitiva la programació religiosa que ha estat emetent aquestes últimes setmanes, ja que moltes televisions públiques, tant autonòmiques com a estatals, ja fa molts anys que tenen una programació semblant.

 

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Fes-te agermanada ací