Juí a Àngel Blasco Giménez. La sàtira no és delicte

Historiador i membre del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló de la Plana

El pròxim 30 de juny és el juí a Ángel Blasco Giménez en l'Audiència de Castelló. Àngel, veí i treballador en l'atur de La Vall d'Uixó, està acusat d'un delicte d'odi i maltractament animal. Per això li demanen quatre anys de presó o una fiança de 14.400 euros per uns videos satírics en internet. La primera acusació es fonamenta en uns videos satírics que critiquen el sistema social, econòmic i polític publicats en els seus blogs.

L'associació ASPAC és una protectora d'animals que l'acusa de maltractament animal. Es fonamenta en uns videos d'un gos, malalt de leishmaniasis, que va arreplegar i va cuidar Àngel. En La Vall d'Uixó se sap que Àngel ha arreplegat i cuidat gossos sense tenir recursos. Àngel ha estat perseguit i controlat per les seues crítiques socials sense poder acabar la seua carrera de Psicologia ni tenir estabilitat laboral.

Ara és el juí amb unes acusacions injustes per un defensor de la natura, els animals i la justicia social. Per això fem una crida per l'anul·lació de les acusacions a Àngel i demanem la solidaritat de la població i els col·lectius socials.