Els balcons amb estenedors 7 (experiment fent parlar éssers inanimats)

Els balcons amb estenedors 7  (experiment fent parlar éssers inanimats)/ Pixabay
Els balcons amb estenedors 7 (experiment fent parlar éssers inanimats)/ Pixabay

Estimo la traïció, però odio el traïdor

Gai Juli Cèsar

 

Setena part

Les mestresses que van deixar la roba estesa ahir al vespre, la continuen tenint humida. Com que el dia està ennuvolat, tampoc s'eixugarà. Una d'elles la recull de mala lluna fotent quatre estirons a les cordes d'un estenedor, que deixa anar gemecs. No és l'únic. Senten por quan ixen d'altres mestresses i troben la roba humida.

— Heu vist el que els han fet. Qui vol formar part de la comissió per anar a parlar amb el president de la comunitat? —pregunta el del balcó amb geranis.

En escoltar les paraules desafiants, tots els estenedors retrocedeixen. Miren cap a baix, cap a les terrasses. Altres es fan els despistats en un intent de no ser els escollits.

Davant de l'afany de no voler col·laborar, el del balcó amb geranis diu:

— Aniré jo sol, no us amoïneu.

El president de la comunitat es nega a reunir-se per tractar d'horaris, de pes sobre les cordes i de la col·locació d'aparells de refrigeració i calderes de gas al costat de les cordes d'estenedors. És com una ganivetada a l'esquena del balcó de geranis.

De seguida, els estenedors dels balcons tornen a fer una assemblea. Acorden que els cal ser eficients en la protesta.

— Prou de covardies! —exclama convençut el del balcó amb geranis —. Com que m’han fet emmudir, iniciaré una vaga de fam.

Està tan feble que les cordes li fan panxa i, quan la mestressa estén roba, les cordes no poden aguantar el pes i la roba cau a la terrassa de sota. En acabat, la mestressa escridassa les cordes i decideix comprar una assecadora.

El del balcó amb un armari de sabates i una bicicleta de xiquets decideix immolar-se amb la roba estesa, i es talla les cordes, que cauen pels aires en companyia de la roba fins a la terrassa de sota. La mestressa es compra un estenedor d'alumini plegable. El del balcó que està molt endreçat i sense trastos pel mig s'estira tant i tant les cordes que s'escanya i la glaçada el deixa sense vida. El del balcó amb la bossa de roba prou plena, que defensava uns altres balcons, mor a causa d’una bala de goma d’un policia que li talla les cordes. Des de llavors, es coneix com la revolta dels estenedors i van aplanar el camí perquè, on hi haja estenedors de balcó, hi haurà uns horaris i un pes màxim per estendre roba.

Des de la revolta, les mestresses ja no fan barrets als balcons. Han quedat tristos. Sense colors de roba, sense testos amb flors. Elles troben a faltar ocasions per xafardejar amb veïnes mentre estenen roba.

 

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Fes-te agermanada ací