Adéu a Vicent Bergon

Vicent Bergón ens ha deixat, com sol ocórrer en casos com aquest, el seu serà un nom poc conegut, el vaig conèixer allà pel final de la transició valenciana, al coincidir en la primera Esquerra Unida del País Valencià, una mena de lloc d’encontre de molta i diversa gent que havia lluitat contra la dictadura i que, passades les eleccions de 1977, intentava encetar una nova etapa dins del marc democràtic. Bergón venia del Partit Socialista del País Valencià, altres procedíem d’opcions més situades a l’esquerra, ens unia,però, el desig de continuar fent país des de perspectives dels canvis socials. Darrere deixàvem somnis, i lluites, restaven,però, en peu moltes idees i propostes encara pendents.

Aquella EUPV duraria poc, amb l’assentament del nou sistema, als vuitanta quatre, en un esforç d’unir més forces ens ajuntarem al si la Unitat del Poble Valencià, protagonitzarem una nova confluència dins la qual aniríem amb gent que venia d’altres espais: soberanístes, ex comunistes, ecologistes. En la UPV, el nostre company que ha faltat, formà part activa del corrent Esquerra i País, essent un inestimable company de treball en l’ àrea municipal. En un paper més extens, un llibre que he publicat no fa gaire, faig un reconeixement explícit de la tasca de Bergón, en particular quan el nostre sector abandonà la UPV, i junt amb els valencianistes que hi havia en Esquerra Unida –versió valenciana d’ IU- tinguérem una activitat institucional, tractant de crear una via valenciana.

Precisament, la malaltia es manifestà en el cos del nostre amic i company quan hi era assessor del grup municipal del cap i casal. A causa doncs de la seua salut, Vicent va tindré que deixar l’activitat, sense abandonar el seu compromís a nivell ciutadà a la seua associació de veïns, o la falla.

Diguem doncs adéu a un valencianista lluitador, a un exemple de fer país i esquerra sense buscar notorietat, a un honest compromís fet des de la base.

 

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Fes-te agermanada ací