Tot no val

Sembla que és en el joc polític on els representants de l'oposició trauran l'espasa per fer carnassa del primer contrincant que s'hi pose en bon punt. No s'hi val a tindre consideracions de per què l'altre està en el lloc que està, o per què fa el que fa. La qüestió és l'atac sistemàtic independentment de les condicions, l'entorn o la urgència en les quals esdevinguen els fets.

Els diversos partits de l'oposició no li fan l'oposició al govern, li seguen l'herba baix dels peus. I li posen tota mena d'entrebancs per tal de desprestigiar-lo i fer més difícil encara la seua tasca. Vaja per davant que no vull justificar cap acció o omissió punible que el govern haja comés. Però, atesa l'actual situació de la Salut Pública per raó de la pandèmia, l'oposició hauria de canviar de registre i actuar d'altra manera.

O siga, en lloc d'estar tothora per traure les vergonyes dels qui porten els ramals del que és públic a fi de rendiment polític, haurien de considerar la gravetat del moment que estem passant. En lloc d'anar constantment contra l'executiu, haurien de mirar de quina manera també els partits que no tenen responsabilitats en el govern poden ajudar en un moment tan greu, de patiment en molts àmbits i per a moltes persones. Persones, moltes de les quals es troben al límit perquè estan sense recursos, sense treball i algunes d'elles sense família. A més, els qui en tenen –de família– poden tindre algun familiar amb coronavirus.

El govern no se n'ha vist de més grosses, ni aquest, ni cap altre dels que hem tingut anteriorment. Amb açò no volem justificar que ho fa tot correctament. Ni els d'altres països tampoc! Aquesta és una situació inèdita i per tant tots els països estan aprenent a resoldre-la a mesura que van fent. El nostre també, però amb l'asfíxia constant d'una oposició que no li'n deixa passar cap. És una actitud totalment irresponsable i, si em permeteu, una mica bèstia. Perquè és l'hora d'amainar el foc perquè la foguera no vaja a més. Cavallers de l'oposició, encara no s'han assabentat que estem tots –vostés també– en perill de mort i ara no és el moment de fer-li la punyeta a qui està manant, sinó el de posar-se al seu costat perquè es tracta de salvar vides, restablir l'economia, el teixit social i recuperar la normalitat del nostre quefer diari. 

Un dels grans inconvenients amb el qual han entropessat les autoritats ha estat la manca de subministrament de la vacuna. Açò no estava en el calendari, els proveïdors han fallat. Ha hagut d'intervindre la Unió Europea per tal de posar firmes a les farmacèutiques que no estan complint el seu compromís. Això ens afecta molt, perquè cada persona que ja s'ha vacunat és un ciutadà menys que pot contagiar el coronavirus. I això no és imputable al Govern d'Espanya. Situacions com aquesta se n'hauran succeït moltes.

El més penós és que vostés aprofiten un moment de situació extrema, per desqualificar el govern i així tractar d'arrencar alguns vots quan vinga el moment de fer-los rendibles. Jo crec que aquesta estratègia que estan fent servir se l'haurien de fer mirar, perquè és vergonyós, miserable i patètic. Jugar, com vostés ho estan fent, amb la vida de les persones és miserable.

Però ja sabem que als militants d'alguns partits els sembla que, pel fet de tindre el carnet, tenen llicència per a comportar-se al seu albir i que tot s'hi val. Ara que tinc carnet, es tracta d'atacar a dojo que "alguna cosa trauré". Però no entenc com en la dramàtica situació en la qual ens ha clavat la pandèmia no són vostés capaços de prendre mesures i comportaments que estiguen al nivell del drama que tot el país i tot el món està passant. Sembla com si els tinguera tot igual i la cacera del vot fora el primer objectiu al preu que siga. Vostés passaran a la història com aquells als qui davant d'una epidèmia de conseqüències mai vistes buscaven la rendibilitat del seu partit, ans que no posar-se del costat dels qui lluitaven per remeiar la pesta, el patiment i el dolor dels afectats.

 

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!