Esgarre pensaments

Ara que, diuen, està de moda decréixer. Ara que estem valorant frenar les inèrcies productivistes. Ara que hem fet repàs d’allò que és essencial i d’allò que és pasturar espais, i paraules. Ara veig necessari tirar al poal dels papers tots els esborranys que no...

Però abans hauré de fer-los un mínim homenatge i dir dos línies «in memoriam».

Aquell escrit que diu que sempre estem en guerra és trist perqué encara és cert. Com la granota dins l’aigua que s’escalfa, ens coem dins la nostra «saviesa».

Enyorem un passat de faena dura i paraules certes. Cada dia era obligatòriament diferent i cada paraula una vida perduda.

Aquell escrit que parla d’encabotar-se en allò que no resulta. Que és evident que s’ha de canviar d’estratègia i que no és tan fàcil canviar. Cabut, qué eres molt cabut!

Si exigim a cadascú segons les seues capacitats, no estarem forçant-los amb la tensió injusta? Passar-se’n és un risc malaltís i quedar-se curt és avorrit. Ningú no vol avorrir-se!

Aquell escrit que valora si dedicar les ments més «brillants» a la ciència i les menys a la política, al govern, no serà una barbaritat. O una trampa.

La carta a l’amic que marxà massa prompte. Un accident que balla entre el record afectuós i l’oblit poregós. Una ferida que en tancar deixa una gran cicatriu en l’ànima.

Aquell escrit que recorda que només vibra la corda tensa, que cada corda sona (si la toques) segons la seua natura, que les cordes trenquen i les cadenes no sonen.

Les aparences, les paraules buides (democràcia, llibertat) aconsegueixen amagar la veritable cara de la bèstia, de la nostra bèstia, del cor de les tenebres.

Totes eixes paraules, totes eixes reflexions, totes eixes endevinalles, totes eixes pretensions, totes eixes bobaes, totes eixes il·lusions, totes eixes cadenes, totes eixes trampes, totes aquestes palles mentals es perdran com la suor en escabussar-te en el Xúquer un dia d’estiu.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací