Autonòmiques?

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te'n ací.

«Autonòmiques», les eleccions de Castilla-León —i la resta dels territoris, fora de Catalunya i Euskadi?— O simple repetició —o «primàries» si es vol— de les españoles? Unes eleccions autonòmiques les protagonitzen partits —i candidats— arrelats al territori, que posen en qüestió el centralisme de l’Estat i no els partits estatals —amb les sigles i els líder estatals— com a protagonistes.

Com s’entén que els territoris secularment mimetitzats amb Espanya —la «provincia», ara comunitat autónoma de Madrid, n’és l’exemple més paradigmàtic i contradictori— pretenen «presentar-se» com a autonomies?

Heus ací l’ «invent» de Suàrez en descubrir —i posar a la práctica— el «café para todos», que ha derivat en «más de lo mismo». Vegeu, si no, l’exaltació de nacionalisme espanyol, en unes eleccions —ara les de Castilla-León—, pretesament autonòmiques.