Carraixet, «Les parrandes»: «Tenim un nom molt clar, País Valencià»

El 27 de novembre del 2014 el grup Carraixet, tot coincidint amb més de 40 anys als escenaris, va presentar el seu primer videoclip. El grup va elegir la cançó «Les parrandes», un tema popular de Biar que se sol ballar en les festes locals.

El 1979 l’escriptor valencià Rafael V. Arnal li va posar una lletra potent i reivindicativa de la unitat de la llengua, i Carraixet la va escampar arreu de la geografia de tots els Països Catalans. En aquesta nova edició musical, el director de cinema Jaume Bayarri es va posar al capdavant del projecte aprofitant la manifestació del 25 d’abril del 2014 a València, per poder captar unes imatges del grup envoltat dels assistents a l’acte, i així fer una posada en escena real i amb entusiasme no fingit.

L’esperit de Joan Fuster va inspirar la composició de cada fotograma. Carraixet són: MªCarme Giner, Eva Giner, Miryam Giner i Vanessa Giner. Hi van col·laborar en la part musical Rafel Arnal i Pep Mama, i als escenaris en directe en la mateixa manifestació varen podem comptar amb la sempre estimada presència de Vicent Torrent, d'Al Tall.

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací