OCTUVRE denuncia presumptes irregularitats de Mercadona

El mitjà independent Octuvre ha publicat un vídeo d’investigació sobre Mercadona en què mostra que va fer tripijocs per donar a entendre que l’orxata del seu fabricant era d’origen valencià. El Consell Regulador de la Denominació d’Origen de la Xufa afirma que no comparteix les xifres oferides per Mercadona, i assenyala que «si fora així, no hi hauria els excedents que va haver-hi».

A més, Octuvre revisa la trajectòria de l'empresa i explica que el propietari, Juan Roig, estava enmig d’una manifestació en la qual hi havia banderes franquistes. També que la premsa de l’Estat ha ocultat l’origen de Mercadona, que sempre vincula a «una família treballadora» quan en realitat prové d'Industrias Cárnicas Roig: una empresa que va rebre expropiacions durant el franquisme que la van enriquir.

D'altra banda, Mercadona podria estar pressionant molts treballadors del sector primari, perquè abaixen els preus dels seus productes, i podria estar vinculat en molts casos de corrupció.

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací