Crisi energètica i ruralitat, amb Antonio Turiel i Marina Requena | Fòrum de la Nova Ruralitat

Les V Jornades de la Nova Ruralitat, organitzades pel Fòrum de la Nova Ruralitat a l'Auditori  de Benlloc (la Plana Alta) la tardor de l'any passat, es van centrar en el paper que la ruralitat assumirà en el context de la crisi energètica que s’esdevé.

En un marc de l’inici de la fi de l’energia fòssil barata, es va plantejar si les societats rurals poden eixir reforçades perquè tenen l’oportunitat de significar-se com un espai de producció, vida, treball i oci propis. O, al contrari, si aquesta escassedat farà que tots els recursos disponibles es destinen a les aglomeracions urbanes, deixant fora de joc a la ruralitat de manera pràcticament definitiva. És evident que, al marge que les dinàmiques pròpies del sistema conduïsquen cap al col·lapse, l’acció social i la política poden intervenir en el procés per reconduir-lo d’alguna forma.

En la taula redona «Crisi energètica i ruralitat», hi van intervindre Antonio Turiel i Marina Requena, moderats per Jordi Marín.

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací.