Transport públic i mobilitat al món rural | Per Fòrum de la Nova Ruralitat

Les V Jornades de la Nova Ruralitat, organitzades pel Fòrum de la Nova Ruralitat a l'Auditori  de Benlloc (la Plana Alta) la tardor de l'any passat, es van centrar en el paper que la ruralitat assumirà en el context de la crisi energètica que s’esdevé.

En un marc de l’inici de la fi de l’energia fòssil barata, es va plantejar si les societats rurals poden eixir reforçades perquè tenen l’oportunitat de significar-se com un espai de producció, vida, treball i oci propis. O, al contrari, si aquesta escassedat farà que tots els recursos disponibles es destinen a les aglomeracions urbanes, deixant fora de joc a la ruralitat de manera pràcticament definitiva. És evident que, al marge que les dinàmiques pròpies del sistema conduïsquen cap al col·lapse, l’acció social i la política poden intervenir en el procés per reconduir-lo d’alguna forma.

En la taula redona «Mobilitats possibles i impossibles: Transport públic i mobilitat al món rural», hi van intervindre Pablo Marco, Ivan Murray i Patricia Garcia.

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te'n ací.